Vanaf welke leeftijd kan mijn kind op voetbal

Uw kind komt op leeftijd dat u denkt dat hij/zij wel toe is om te sporten. U, als ouder, wilt graag dat uw zoon/dochter op een team sport gaat zoals voetbal. Ik ben een moeder van een zoon en hij is dagelijks heel actief. Mijn zoon is net 2 jaar geworden en heeft onwijs veel energie.

Daarom heeft hij ook zijn middag slaapje nog zo nodig iedere dag. Iedere dag is hij door de woonkamer aan het voetballen en is er gek op. Echt een jongen is het gewoon. Heel leuk als moeder om dit te zien. Nu zit ik dagelijks te kijken hoe oud een kind moet zijn om op een team sport te gaan zoals voetbal.

Voetballen-en-klein-jongetje-Daniel-Andersson

De leeftijd is ongeveer vanaf  6 jaar en bij sommige clubs kan het wel al iets  eerder. Ik als moeder begrijp niet waarom de leeftijd zo hoog ligt. Ik merk aan mijn zoon dat hij nu al speelsgewijs op voetbal kan. Als de voetbalclubs teams maken met de allerkleinsten dat kunnen zij hun al speelsgewijs het spel van voetbal leren. De kinderen zijn dan sowieso lekker aan het rennen met de bal en kunnen dan ook goed leren samen voetballen.

Dit is altijd goed voor kinderen. Leren delen en samen spelen. Zo worden ze al vanaf jong af aan ermee opgegroeid en leren ze langzamerhand het echte voetbal spel wel. Dat komt allemaal vanzelf. Maar vanaf 6 jaar pas op voetbal vind ik persoonlijk erg laat.

AJE-20130907-090013-00032-1024x681

Wat ik nu doe is zelf heel erg met mijn zoon spelen en voetballen wat hij erg leuk vind. Binnenkort ga ik op zoek naar een voetbalclub die vanaf 4 jaar al kinderen toelaten tot hun club. Zo kan mijn zoon vanaf jongs af aan al het voetbal spel leren en goed getraind worden.

Mijn zoon kan dat ook met zijn leeftijdsgenoten samen delen en spelen en een team vormen. Ik vind het belangrijk dat mijn zoon zijn energie kwijt kan in een sport. Natuurlijk speelt hij veel met kinderen, waaronder ook op de crèche.Wat is er voor een kind nou niet leuker om zijn energie kwijt te kunnen in een sport wat hij heel erg leuk vind. Voor de kinderen die op jonge leeftijd al aan een team sport toe zijn moet er wat georganiseerd worden. Al is het maar 1 team per club die er gevormd word met een aantal kinderen erin. Zij kunnen dan samen 1 team vormen en speelsgewijs het voetbalspel leren.

Je kan er niet vroeg genoeg bij beginnen. Zo blijft de conditie voor de kinderen ook goed en kunnen ze hun positieve energie kwijt. Ieder mens moet zijn energie kwijt kunnen, dus ook jonge kinderen.

Geef een reactie