Kind Sporten

Kind sporten, op welke leeftijd?

Sporten is altijd goed en gezond voor iedereen, dus ook voor kinderen. Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen welke sport beoefenen? Is uw kind toe om te gaan sporten, maar heeft u geen idee welke sport uw kind kan gaan beoefenen? Dat is ook heel lastig. Het ligt er allemaal maar net aan welke leeftijd uw zoon/dochter heeft.

Voordelen sporten voor een kind:

–    Conditie

–    Vertrouwen

–    Sociale ontwikkeling

–    Regels en eerlijk spel leren

Een kind vanaf jonge leeftijd al deelnemen aan een sport. Het is belangrijk dat kinderen onder de 8 jaar spelenderwijs aan een sport deelnemen. Ze kunnen dan altijd de sport leren en erin getraind worden. De kinderen kunnen dat in ieder geval hun energie kwijt in een sport.

Kind sporten

Een sport is ook voor een kind even wat anders. Ze hebben dezelfde leeftijdsgenoten om hun heen en leren goed samenspelen. Teamverband word uiteraard het meeste geleerd in een teamsport. Dit is voor ieder kind zeer leerzaam. Ze leren samen spelen, eerlijk zijn, respect voor elkaar hebben, kortom de kinderen worden absoluut niet egoïstisch.
Het is heel lastig als uw kind nog erg jong is om een geschikte sport te vinden. U heeft vaak ook geen idee wat de interesses zijn van uw kind. Wat vind uw kind leuk? Dat is vaak lastig en soms is het ook overduidelijk. Is uw kind de hele dag door de woonkamer aan het voetballen, dan denkt u er vast aan op uw kind aan te melden voor voetbal.

Kind sporten

Een kind kan vanaf kleins af aan al deelnemen aan  bijvoorbeeld: peutergym en ballet. Voor de meisjes is ballet erg leuk en voor de jongens is peutergym aan te raden. Ze leren hier vanaf kleins af aan al samen spelen en als groep met elkaar om te gaan.

De kinderen leren al met een groep samen te zijn en een sport te beoefenen. Zo is het voor een kind ook makkelijk om hierna een andere sport te gaan beoefenen in een team.


Als de kinderen 4 jaar of ouders zijn, zijn er al iets meer sporten te bedenken waaraan ze deel kunnen nemen. Het verschilt per sport. Vaak hebben sporten ook proeflessen waar uw kind aan deel kan nemen.

Dit is zeker aan te raden, omdat u niet weet of uw kind het wel leuk vind. Na de proefles kan uw kind u vertellen of hij/zij ermee wilt doorgaan of juist niet.

Het is zeer belangrijk om u eerst goed te oriënteren, voordat u uw kind aanmeld op een sport.

Geef een reactie