CV voorbeeld

Wat is een cv precies

Een CV, ook wel een Curriculum Vitae genoemd, is een samenvatting van een persoon zijn levensloop, zowel professionele als andere informatie. Wanneer je gaat solliciteren wordt verwacht dat je dit document kan voorleggen.

Maar hoe ziet een goed CV eruit en vooral wat staat erin? onderaan deze pagina geven we een  CV voorbeeld weer, omdat een goed voorbeeld zoveel meer zegt dan uitleg over hoe je het zou moeten doen. Een goed cv moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Pak onderaan deze pagina het CV voorbeeld erbij, als je je eigen cv opstelt. Dan weet je zeker dat je geen belangrijke informatie mist!

Je bent een ondernemende professional en je wisselt regelmatig van opdrachtgever of werkgever. Je staat van dienst is prima, maar je beseft hoe belangrijk het is om er in deze tijden ook met je CV echt uit te springen!

Een Nederlandse cv kent vrijwel altijd dezelfde opbouw. Lees hieronder tips hoe je een Cv kan opstellen.

CV voorbeeld

 • Personalia
 1. Wie ben je?
 2. Waar woon je?
 3. waar ben je geboren?cv voorbeeld
 • Opleiding
 1. Welke scholen
 2. cursussen
 3. trainingen
 • Werkervaring
 1. je begint met het werk wat je nu doet, of als laatste hebt gedaan
 2. Daarna ga je je werkgeschiedenis af totdat je bij je eerste baan komt
 3. laat zien dat je in ieder geval niet hebt stilgezeten
 • Nevenactiviteiten
 1. belangrijke zaken die je hebt gedaan naast je school en/of je werk
 • Vaardigheden
 1. Wat kan je nog meer buiten wat je nu al heb aangeven
 2. Denk daarbij aan computerprogramma’s
 3. typediploma
 4. rijbewijs.
 • Talen
 1. Vermeld welke talen je spreekt, schrijft en kan lezen. En, of je daarin matig, goed of vloeiend bent.
 • Hobby’s, sporten en liefhebberijen
 1. Waar liggen je passies?
 2. Wat doe je graag? Sporten, lezen, muziek maken, duiven temmen?
 3. CV voorbeeld

Referentiescv-voorbeeld

Geef helemaal onderaan je CV aan of bedrijven informatie over je werkverleden mogen opvragen met de zin: ‘Referenties op aanvraag’. Willen ze dat, dan moeten ze jou dat eerst melden.

Op deze manier kun jij je oude of huidige werkgever eerst op de hoogte stellen van het feit dat ze gebeld kunnen worden door jouw stage bedrijf. Nog beter is natuurlijk om dit sowieso van tevoren al te weten als je nog aan het solliciteren bent. Je CV is je visitekaartje.


Je vermeldt kort en zakelijk wie je bent en wat je kwaliteiten zijn. Een CV is altijd formeel van toon en is nooit langer dan 2 A4’tjes. Zo kan je werkgever in één blik zien wie hij / zij voor zich heeft.

In je CV voorbeeld vermeld je alleen feiten: opleiding, werkervaring, relevante vaardigheden, hobby´s en nevenactiviteiten. Vergeet niet dat je jezelf ook wilt verkopen! Leg daarom de nadruk op baantjes, studies en activiteiten die aansluiten bij de functie.

Wat ga je precies in je CV zetten? Hoe ga je het CV opbouwen? Hieronder volgt een gedegen aanpak waarmee je op een effectieve manier een CV maakt die optimaal aansluit bij de functie waarop je solliciteert.

Wel en niet te gebruiken

Gebruik niet voor iedere vacature hetzelfde CV maar pas je CV aan op basis van wat er gevraagd wordt in de vacature. Maak daarom in eerste instantie een CV voorbeeld.

In dit basis CV som je alles op wat je ooit hebt gedaan en wat je competenties zijn. Vanuit hier ga je het CV laten aansluiten op de vacature waarop je sollicteert. Dit doe je door het CV specifiek te maken.

Als je bijvoorbeeld solliciteert op een sales functie ga je alle sales ervaring in je CV voorbeeld benadrukken. Zaken die niet relevant zijn voor de functie kun je weglaten.Een recruiter heeft het druk en wil eenvoudig bediend worden. Maak je CV daarom niet langer dan twee pagina’s.

De hoofdonderdelen van een goed CV bestaan uit onderstaande punten die in omgekeerde chronologische volgorde staan vermeld. Dit houdt in dat je laatst genoten opleiding, baan etc als eerste wordt genoemd.

Het doel van uw CV is in de eerste plaats u en uw vaardigheden bij een mogelijke werkgever aan te prijzen. Werkgevers willen een CV zien waaruit naar voren komt wat de kandidaat kan, hoe effectief hij of zij is en waarom juist die kandidaat uitgenodigd moet worden voor een gesprek. Traditioneel bevat een CV een overzicht van uw opleiding, werkervaring en interesses.

Het licht toe waarom u wel of niet geschikt bent voor die bepaalde baan. In de tweede plaats is het CV een leidraad bij het inschatten van uw succes in de toekomst aan de hand van wat u in het verleden gedaan hebt. Wil u een CV voorbeeld download hem dan hier

 

hetCV.nl is de perfecte oplossing

Je kan natuurlijk je cv zelf opstellen maar het kan ook nog beter via Hetcv.nl.

Via hetcv.nl kunt u een professionele cv laten opstellen zonder dat u hier iets voor hoeft te doen. De cv die hun voor je op stellen is bijna verzekerd van werk. Wil jij er met jouw CV echt uitspringen? Dan hebben hun de perfecte oplossing! hun zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van succesvolle CV’s.

Op basis van jouw input (je huidige CV) creëren hun de CV waarmee je een verpletterende indruk maakt! en zo je kans op werk verdubbelt. Op de website kun je jouw CV laten transformeren tot een van de beste CV’s. Voor €139,95 ontvang je binnen 3 werkdagen je nieuwe CV thuis (je krijgt ook een hardcopy) en kan je een verpletterende indruk maken.

Geef een reactie